كروشــــية نـــــورا
اهلا بيكم في كروشية نورا
معا انتى متجدده ومتألقة في كل شئ
معا انتى الافضل في الكروشية
معا انتى الاجمل والاشيك

كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم

مُساهمة من طرف رباب صلاح عمر في الأربعاء مارس 28, 2012 10:26 am

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541932_1015لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة

الحشو


الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح


الطريقة

نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
0702733614625_101206384624_9028353_1226588734_n.jpg

رباب صلاح عمر
مشــرف القســم
مشــرف القســم

عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم

مُساهمة من طرف رباب صلاح عمر في الأربعاء مارس 28, 2012 10:28 am


نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة

رباب صلاح عمر
مشــرف القســم
مشــرف القســم

عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم

مُساهمة من طرف رباب صلاح عمر في الأربعاء مارس 28, 2012 10:30 am


نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة

رباب صلاح عمر
مشــرف القســم
مشــرف القســم

عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: كفتة حسن باشا مكوناتها سهلة ومتوفرة في كل بيت وطعمها جميل وبتعمل علي السفرة منظر جامد والي يشوفها يقول انها صعبة مع انها بسيطة جدا طبق فخم وينفع في العزايم

مُساهمة من طرف رباب صلاح عمر في الأربعاء مارس 28, 2012 10:49 am

لحمة مفرومة....حسب عدد افراد اسرتك
1 بيضة
1 بصلة متوسطة
ملعقه كبيرة بقسماط
ملح - بهارات
فلفل أسود
بطاطس مسلوقة ومهروسة جيدا
بقدونس
2:3 م ك معجون طماطم مذوب في شوية ماء مع ملح وفلفل
قطعة زبدة

الحشو


الحشو
2\1 كيلو بطاطس (حبتين كبار )
4\1 كوب تقريبا (حليب )
3ملاعق كبارجبنة مبشورة اى نوع مفضل
ملح


الطريقة

نخلط اللحمة مع البصل والتوابل والبيضة والبقسماط الناعم
وندعكها جيدا حتى تنعم
ممكن نضيف لها نصف جزرة مفرومة وملعقة بقدونس للتلوين فقط
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427810_10150702733729625_101206384624_9028354_198405402_n.jpg

الطريقة

نسلق اولا البطاطس بمجرد ان تنضج نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن
ويفضل هرسها كما في الصورة وليس بالألات الكهربائية
ثم نضع عليها الجبنة ونقلبها ونتذوقها ثم نملحها حسب الطلب لأن الجبنه بها ملح ونتركها تبرد , ممكن وضعها بالتلاجة لحين اعداد الكفتة
ندهن صينية فرن بالزيت ونشكل الكفتة مثل الطبق الصغير المجوف بس حجم كبير مش صغير عشان بتكش في الفرن
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532627_10150702734039625_101206384624_9028357_1757851023_n.jpg
ولكى يكون التشكيل سهل نشكل الكفتة على هيئة كورة ثم نضعها في الصينية ونشكلها داخل الصينية بيكون اسهل
نكور البطاطس ونضعها داخل الكفتة وممكن تشكيل البطاطس بكيس الحلواني ( الخاص بتزيين التورتة والحلويات ) ثم نرشها بالجبن
علي وش البطاطس نضيف شوية زبدة وممكن اي نوع جبن شيدر او موتزاريلا او رومي
Like · · Share · March 23ة وقليل من السمنة ليحمر الوجه
تضاف الصلصة وحطيت معاها شوية بصل وبهارات
وممكن تعمليها من غير صلصة يضاف شويه ماية و كمان اللحمة هتنزل دسمها

ندخلها الفرن علي 180 او 190 حتي تستوي لمدة نصف ساعة تقريبا

وبعد ذلك نضعها تحت شواية الفرن دقيقتينhttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/5https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/480239_10150702734724625_101206384624_9028362_194853231_n.jpg31304_10150702734509625_101206384624_9028360_81837871_n.jpg
وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن

رباب صلاح عمر
مشــرف القســم
مشــرف القســم

عدد المساهمات : 47
تاريخ التسجيل : 28/03/2012

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى